jump to navigation

Västergarn: Dag 9, 10, 11 fredag, juli 27, 2007

Posted by Mig själv in Blandat, Västergarn.
trackback

Har varken haft tid eller ork att uppdatera grävdagboken förrän nu. Men i alla fall så har det varit tre intressanta dagar. Fyndlistan har nu utökats med en … *drum roll* TÄRNING (från 1300-talet, dateringen var möjlig genom att titta på hur prickarna var placerade, enligt Johan – 6:an ska tydligen vara placerad ihop med tvåan, istället för att den sitter på motsatta sidan, eller något – men hur som helst är prickarna inte placerade som på en modern tärning), kamfragment, och SLIPAD bergskristall! Och Jörn (grävningsledare tillika medeltidsarkeolog som verkligen vet vad han talar om) har nu bestämt sig för att en del av vår stenkonstruktion utan vidare kan tolkas som en byggnad. Och vi grävslavar nickar gillande. Som sagt, återkommer med bilder senare!

Sedan så har jag sprungit omkring med prismat i schaktet och hjälpt till att mäta in individuella fynd som vi påträffat under första och andra veckan. Kul!

Annonser

Kommentarer»

1. johnniedaugherty94 - lördag, april 9, 2016

Hola mi querida… lindas historias y eso de las basura exoticas si es una condiciu00f3n de los paises con extra consumo… aqui como somos megaconsumo… m Click https://zhoutest.wordpress.com/


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: