jump to navigation

Om

Det här är min blogg om vår tids mest läste medeltidshistoriker  (och lite till)! Skicka mig gärna ett mail om du vill något! brandlager *at* gmail.com

FAQ

Ehrm… en blogg om Dick Harrison? Varför?!!!

Tjae, varför inte? Det finns ju bloggar om allt möjligt, men märkligt nog ingen om Dick Harrison, som ju är Sveriges just nu hetaste medeltidshistoriker… så jag tänkte till; varför inte starta en?


Förklara bloggnamnet, tack?

Som du redan troligtvis har räknat ut har jag pratats vid med D. H. – första gången var under Medeltidsveckan 2006. Innan dess hade jag, underligt nog, inte den blekaste om vem han var! Jag konstaterade sedan, efter att ha hört på hans föredrag om vikingarnas köpenskap och handel, och slaget vid Röcklinge Backe i Lärbro, att han besitter en unik djup kunskap om medeltiden men även andra epoker och jag blev förvånad över hur man kan hinna med att, för att inte nämna orka skriva tre tegelstenstunga böcker varje år (jag gjorde en snabb sökning på Internet). Och roligare föredragshållare får man leta efter, länge!


Jaha, trevligt. Och vem är antikvetaren då?!

Precis som namnet antyder studerar jag Antikens Kultur och Samhällsliv, eller, jag har rättare sagt gjort det i drygt tre år nu. För närvarande skriver jag en C-uppsats i ämnet, och sliter samtidigt mitt hår över att Kungliga Biblioteket vägrar fjärrbeställa den där boken som verkar vara förkommen på samtliga bibliotek i Stockholm (nej, detta kan inte vara en ren tillfällighet). Dessutom har jag börjat läsa en grundkurs i Arkeologi (augusti, 2006), vilket är oerhört spännande, roligt, och intressant!

Annonser

Kommentarer»

1. Militära Reflektioner - måndag, februari 5, 2007

Vad kul att se en blogg om Dick Harrisson. Han är också min favorithistoriker. Har träffat honom och tycker han är mycket trevlig. Och så tycker han om krigsfilmer precis som jag!
Jag skall länka din blogg till min, håll ögonen öppna…

2. Christina - torsdag, maj 10, 2007

Hej!

Jag gick i en parallellklass till Dicks klass under grundskolan och vi gick faktiskt i samma konfirmationsgrupp. Det är verkligen roligt att se att det har gått så bra för honom! Han är verkligen värd all uppmärksamhet!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: